En Yeni Paylaşım Platformu Full Paylaşım
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Program,oyun, filim,klip,webmaster,araçlar,resimler,arkadaşlık,sohbet,faydalı bilgiler vb...dahası bu forumda.paylasım platformu
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Sayfayı FaceBook'ta Paylaş
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle KAYIT olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda bulunan özel aktivitelerden yararlanamaz.

 

 Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
aslan1
Asker
Asker



Aktiflik :
Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu  Left_bar_bleue35 / 99935 / 999Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu  Right_bar_bleue

Mesaj Sayısı : 35
Başarı Puanı : 22198
Rep Puanı : 0
Kayıt tarihi : 08/04/12

Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu  Empty
MesajKonu: Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu    Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu  Icon_minitimeSalı Nis. 10, 2012 1:22 pm

Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu
Dünya’nın hemen tüm ülkelerinde oldukça revaçta olan blog sitelerinin, ülkemizde de oldukça ilgi gördüğü bilinen bir gerçektir. Her geçen gün birçok yeni blog sitesi açılıyor, bu sitelerin her birisi asıl istediği ziyaretçi sayısına ulaşamıyor. Bunun en temel nedeni SEO uygulamalarına yeteri kadar özen göstermemeleridir. Blog sitelerinin arama motorlarında daha üst sıralarda çıkması ve blog sahiplerinin bekledikleri ilgiyi görebilmeleri için arama motoru optimizasyonu’nun temel uygulamalarını web sitelerinde yapmaları neredeyse şart olmuştur.

Gelelim blog siteleri için gerekli olan temel seo ayarlarına:

* Meta Description (Açıklama): Meta description etiketi, sitenizin Seo çalışmalarının en temek uygulamalarından birisidir ve oldukça önemlidir. Google ve diğer benzer arama motorları kullanıcılara daha doğru sonuçlar göstermek için description etiketlerini dikkate almaktadır. Sitelerimizde kullanacağımız description sayısının 60-150 karakter uzunluğunda olması seo için uygun olandır.
* Meta Keyword (Anahtar Kelime): Meta Keyword (anahtar kelime) etiketi arama motorları üzerindeki sıralamanıza etki eden diğer bir faktördür. Anahtar kelimelerinizin 256 karakteri geçmemesi, her anahtar kelimenin arasına virgül konulması ve cümleler arasında boşluk bırakmanız gerekmektedir.
* XML Sitemaps (XML Site Haritaları): Site haritaları, siteniz üzerindeki link bağlantılarını XML formatında listeler. İsteğe bağlı olarak değişiklik sıklığı gibi ek özellikler ekleyebilmeniz mümkündür. Site haritaları, başta google olmak üzere tüm arama motorları botlarının sitenizi daha kısa sürede indexlemesinde etki gösterir. Site haritası oluşturmak için Google Webmaster araçlarını kullanabilirsiniz.
* Backlinks (Geri Linkler): Web sitelerin arama motorlarında yükselmesinde en önemli faktörler arasında backlinkler yer almaktadır. Kaliteli ve içeriğiniz ile alakalı sitelerden gelen bağlantılar google ve diğer arama motorlarındaki sıralamanızı olumlu yönde etkileyecektir.
* DMOZ: DMOZ, hemen tüm arama motorlarının siteleri dizinlerde listelerden baz aldığı kıstaslardan birisidir. Sitenizi dmoz’a eklemeniz durumunda sıralamarda yükseldiğinizi fark edeceksiniz.
* Bold ve İtalik Tag(Bold ve İtalik Etiket): Önemli olduğuna inandığınız kelimelerin üzerini “b” ya da “strong” italik (“i”) veya vurgulama (“em”) kodlarıyla süsleyebilirsiniz. Yapılan bu uygulama arama motorlarına fikir verecektir. Yalnız abartıya kaçılmaması gerekmektedir.
* Load Time (Yüklenme Süresi): Şüphesiz site yüklenme süresinin hızlı olması arama motorları için oldukça önemlidir. Ücretsiz araçlar ile sitenizin yüklenme süresini kısaltabilirsiniz. WordPress tabanlı blog sitelerinizde Gzip dosya sıkıştırma aracını kullanmanızı öneririm.
* Heading (Başlık): Başlık, sayfanızın içeriğini arama motorlarına tanıtmakta oldukça yardımcı olur. Anahtar kelimeleri başlığa ekleyebilirsiniz. Bu kullanıcıların yaptıkları aramalarda sizin sitenizi bulmalarında önem taşımaktadır.
* Robots.txt: Robot.txt basit bir notpad dosyasıdır. Sitenizi ziyaret eden arama motoru robotlarını kontrol edebilme imkanı sağlar.
* Text/Html Ratio (Text/Html Oranı): Yazılarınızın HTML kodlarına olan oranı %30′un altında ise SEO açısından doğru bir yazı olmayacaktır. Anahtar kelime yoğunluğu için sayfalarınıza alakalı yazıları eklemelisiniz.
* Images (Resimler): Arama motorlarına resimleriniz hakkında bilgi vermek için, resim dosyalarını ilgili resimle ilişkili kelimeler kullanarak adlandırmalısınız. Bunun yanı sıra resimleri arama motorlarının daha iyi anlayabilmesi için alternatif metin özelliğini (“alt”) kullanmanız oldukça faydalı olacaktır. Bu sayede google images üzerinden kullanıcıların yaptığı aramalar sayesinde de hitinizi arttırmanız mümkün olabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Blog Siteleri İçin Arama Motoru Optimizasyonu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Spam Haber Siteleri
» En Sağlam Güvenlik İçin 11 Kural
» Sagopa Kajmer Kendim için
» Cep telefonları için 26 tane virüs programı!
» Cep telefonları için 26 tane virüs programı!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
En Yeni Paylaşım Platformu Full Paylaşım :: WEBMASTER&İNTERNET&SOSYAL AĞLAR :: Google-
Buraya geçin: